Întrebări și răspunsuri

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a lua CENTRUM®?

Se recomandă administrarea CENTRUM® oricând în timpul zilei. Cel mai bine este sa luaţi un comprimat CENTRUM® pe zi, cu apă, de preferat în timpul unei mese.

Produsele CENTRUM® conțin gluten?

Produsele CENTRUM® sunt fără gluten.

Produsele CENTRUM® conțin lactoză sau fructoză?

Produsele CENTRUM® care nu conțin nici lactoză, nici fructoză:

  • CENTRUM®  Complet de la A la Zinc®
  • CENTRUM®  pentru Femei Complet de la A la Zinc®
  • CENTRUM®  pentru Bărbaţi Complet de la A la Zinc®
  • CENTRUM®  Junior Pro de la A la Zinc®
  • CENTRUM®  Silver 50+ Complet de la A la Zinc®
  • CENTRUM®  Silver 50+ pentru Bărbaţi Complet de la A la Zinc®
  • CENTRUM®  Silver 50+ pentru Femei Complet de la A la Zinc®

Putem lua CENTRUM® fără teamă, pentru o perioadă mai lungă de timp/câteva săptămâni/luni?

Produsele CENTRUM® pot fi administrate pe o perioadă mai lungă de timp.  Nu există limitări în privința duratei administrării.

Totuși nu trebuie să depășiți doza zilnică recomandată. Dieta echilibrată și diversificată și un stil de viață sănătos sunt deosebit de importante. Suplimentele alimentare nu trebuie folosite ca înlocuitor (substitut) al unei alimentații diversificate.

Conținutul anumitor nutrienţi din produsele CENTRUM® este mai mare decât valorile nutriţionale de referinţă (VNR). De ce?

Un conţinut mai mare de 100% din VNR (Valoare Nutriţională de Referinţă) nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare. Cantităţile de nutrienţi din produsele CENTRUM® corespund nivelurilor medii recomandate pentru consumul populaţiei de către EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentaţiei), pentru indivizii sănătoşi. Vitaminele şi mineralele pot depăşi 100% din VNR în produsele CENTRUM®, dar aceasta nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare, întrucât acestea nu vor depăşi niciodată nivelurile superioare permise de către EFSA, pentru fiecare nutrient în parte. Puteţi alege, în siguranţă, produsul care vă serveşte cel mai bine scopul.

Produsele CENTRUM® pot provoca acumularea anumitor substanțe în organism?

Produsele CENTRUM® nu au cum, în principiu, să cauzeze acumularea anumitor substanţe în organism, atunci când sunt luate conform recomandărilor din prospect. Produsele CENTRUM® conţin vitamine esenţiale, care se pot acumula în organism şi pot cauza efecte adverse doar atunci cand sunt luate în doze mari (cu mult peste VNR – Valorile Nutriţionale de Referinţă).

Ce termen de valabilitate au produsele CENTRUM®? Pot lua produsele CENTRUM® și după expirarea termenului de valabilitate?

Toate produsele noastre au alocată o dată de expirare, care se bazează pe studii de stabilitate extinse. Produsele sunt eficiente până în ultima zi a lunii menţionate pe ambalaj. Nu există nicio dovadă că vreunul dintre ingredientele din produse ar dăuna sănătăţii dacă sunt consumate după data de expirare. Este posibil însă să nu mai beneficiaţi de întreaga cantitate de vitamine sau minerale listată in tabel. Eficienţa ingredientelor scade încet de-a lungul timpului, iar data de expirare este determinată de cel mai puţin stabil ingredient. Noi recomandăm ca produsele să nu se consume după data de expirare.

Comprimatele pentru înghițit sunt prea mari pentru mine. Le pot sfărâma sau mesteca?

Recomandarea noastră este să luaţi comprimatele întregi, cu apă. Dacă vă este dificil să înghiţiţi comprimatul intreg, îl puteţi diviza în două, rupându-l pe linia mediană.

Produsele CENTRUM® conțin ingrediente de origine animală? Comprimatele sunt fabricate din gelatină de origine animală (de vită sau de porc)?

Produsele CENTRUM® conțin ingrediente de origine animală. Toate produsele CENTRUM® conțin gelatină de vită și (sau) de porc.

De la ce vârstă poate fi administrat copiilor CENTRUM® Junior Pro de la A la Zinc?

De la vârsta de 4 ani.

De la ce vârstă este posibilă administrarea comprimatelor CENTRUM® Complet de la A la Zinc® pentru adulţi?

De la vârsta de 18 ani.